Koti-Karjala

Nuorten kesätyöllistäminen ympärivuotiseksi?

04.02. 14:05

Kun lopulta saatiin lunta ja kunnon talvi, käynnistyy saman tien nuorten kesätyörekrytointi. Erityisesti peruskoulunsa päättäneiden, työkokemusta vailla olevien nuorten kesätyöllistyminen halutaan kunnissa mahdollistaa joko kunnan omille toimialoille tai myöntämällä kesätyöllistämistukea yrityksille ja yhdistyksille.

Tohmajärven työllisyyskoordinaattori Sari Vesanen haluaa laajentaa kunnan myöntämän nuorten kesätyöllistämisen tuen ympärivuotiseksi. Vesasen ideoima muutos antaisi yrityksille ja yhdistyksille mahdollisuuden saada tukea nuoren palkkaamiseen myös kesäsesongin ulkopuolella. Saman nuoren voisi halutessaan palkata viikoksi talvilomalla ja toiseksi kesällä. Tohmajärvellä yhden nuoren kesätyöllistämisen tuki on ollut puolet palkkakuluista, kuitenkin maksimissaan 250 euroa. Uudistuksen myötä vuosia samana pysyneen tuen määrääkin on aikomus tarkistaa.

Kunnanhallituksessa lähiaikoina käsiteltävä uudistus on toteutuessaan mainio asia, jonka soisi laajenevan toimintamalliksi muihinkin kuntiin. Yrityksissä ja yhdistyksissä on varmasti tarvetta lisätyövoimalle myös kesäkuukausien ulkopuolella. Yhdistyksissä nuorten työpanosta voisi hyödyntää vaikka tapahtumien järjestämisessä tai kesäsesonkia valmistelevissa toimenpiteissä. Myös yrityksissä voisi mahdollistua uudetkin kokeilut.

Nuoretkaan tuskin olisivat pahoillaan paremmista mahdollisuuksista tienata omaa rahaa opintojen lomassa talvikuukausien aikana. Kesälomalla voisi jäädä enemmän aikaa palautumiselle ja lomailulle. Työllistämistuen käyttäminen myös kevään abiturienttien palkkaamiseen olisi loistava mahdollisuus monelle taholle.

Nuorisotyöttömyys on vakava asia. Mitä myöhemmäksi oikea kokemus työelämästä siirtyy, sen vaikeammaksi työn hakeminen muuttuu. Työn tekemisen mallin nuori saa jo lapsuuden kodistaan, ja ensimmäiset kosketukset työelämään useimmiten yläkoulussa, työelämään tutustumisen jaksoilla. Varsinaisia työelämätaitoja opettaa kuitenkin vasta työelämä. Teknisten sopimusten ja kirjattujen työelämän sääntöjen ulkopuolelle jää lisäksi paljon kirjoittamatonta ja ääneen sanomatonta opittavaa.

Erityisesti työelämässä vaaditaan vuorovaikutustaitoja, tilannetajua, kestävyyttä ja joustavuutta. Onni on, että näitä taitoja voi oppia työssä kuin työssä. Tarvitaan ainoastaan halu ja mahdollisuus.

Kuntien nuorten työllistymistä tukevilla toimenpiteillä luodaan mahdollisuuksia, joihin yritysten ja yhdistysten toivoisi innolla tarttuvan. Nuorten karkaaminen opiskeluihinsa muille paikkakunnille on usein väistämätöntä, mutta onnistuneella rekrytoinnilla nuorelle voidaan antaa matkaan korvaamatonta oppia. Ja ainahan on mahdollista, että työllistämästään nuoresta saa tulevaisuudessa yritykselleen työntekijän, tai yhdistykseensä aktiivisen toimijan.

Mikä tahansa työkokemus on hyvä työkokemus, sillä kaikesta voi oppia.

MV

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›