Koti-Karjala

On hienoa tehdä työtä, jolla on merkitystä

11.11. 12:26

Koti-Karjalan 60-juhlavuosi lähestyy loppuaan. Isompia juhlia emme järjestäneet. Maailmalta tullut pirulainen korona laittoi montakin kapulaa vielä vuosi sitten mielessämme olleisiin suunnitelmiin.

Mutta jotain kuitenkin: Kuutta vuosikymmentämme juhlistamme 19. marraskuuta ilmestyvällä Koti-Karjala 60-vuotta juhlalehdellä ja talvimatkailuteemallamme. Ilmoitusmarkkinointi on parhaillaan menossa ja toimituksessa kootaan juttuja molempiin teemoihin.

Kolmatta kymmentä vuotta paikallislehteä toimittaneena on kieltämättä joskus tullut kyseenalaistettua työnsä merkitys. Mutta juurikin noita juhlalehden juttuja kootessa minä ja toimituksemme kollegat olemme saaneet kuulla kannustavia ajatuksia paikallislehden merkityksestä. Varsinkin, kun ajatukset ovat tulleet hyvinkin näkyvillä paikoilla olevilta vaikuttajilta, ne ovat nostaneet työmotivaation aivan uudelle tasolle.

Mitä merkittävää me sitten teemme? Yksi ajattelija sanoo, että paikallislehti tutustuttaa paikallisia ihmisiä toisiinsa, luo siis yhteisöllisyyttä. Sama ajattelija toteaa, että paikallislehti toimii omalla alueellaan vallan vahtikoirana. Toinen ajattelija sanoo, että paikallislehti on journalismin perusta. Hän toivoo, että paikallislehtien tilaaminen ja niissä mainostaminen tulisi muotiin, sillä sekin on yhteistä vastuun kantamista. Ketkä näitä kommentteja lausuivat? Siihen saatte vastauksen juhlalehtemme haastatteluista.

Paikallisuus on voimavaramme ja sen eteen haluamme jatkossakin tehdä työtä ja kehittää toimintaamme. Koti-Karjala kuuluu niihin harvoihin paikallislehtiin, jonka omistajana ovat kotiseutuyhdistykset ja kunnat. Lehdestä tuleva tuotto ohjautuu siis suoraan paikalliselle tasolle. Pääomistaja Kitee-Seuran tämä vuoden suursatsaus alueelle on Nightwish Story -keskuksen avaaminen. Hyvä on myös huomata, että lehden kaikki työntekijät ovat Keski-Karjalaan veronsa maksavia ja alueen palveluita käyttäviä ihmisiä.

Juhlavuotemme aikana olimme uuden edessä monella tavalla eikä aina ollut juhla mielessä, enemmänkin työ. Parasta tässä on, että samalla olemme huomanneet miten notkeita olemme olleet taipumaan erilaisiin tilanteisiin. Rakkaat lukijat, ilmoittajat ja muut yhteistyötahot: Meille lehdentekijöille voimaa antaa se, että tätä työtä on kanssanne mukava tehdä.

Voimaa ja motivaatiota tehdä hyvää lehteä antaa myös tutkimustieto, että paikallislehti luetaan tarkkaan ja moneen kertaan. Toimittajana ajattelen, että vastuutamme kirjoittajina lisää se, että me paikallislehden tekijät asumme, elämme ja harrastamme täällä samalla paikkakunnalla, mistä pääosa meidän lukijoistammekin asuu, elää ja harrastaa.

Kari Sarkkinen

kari.sarkkinen@kotikarjala.fi

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›